Ελληνικά English
Αρχική σελίδα Περισσότερα
Κατηγορίες
Επικοινωνία Περισσότερα
Sitemap Περισσότερα
Εταιρικά Νέα Περισσότερα
Atlantis Design in Google
Newsletter Περισσότερα

GeneticLight @ Blogspot

ΕΡΓΑ » ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ » ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ » ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΠΙΟΥ » ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ (ΛΙΜΝΗ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ)

Περιγραφή

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ (ΛΙΜΝΗ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ)
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ (ΛΙΜΝΗ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ) ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ (ΛΙΜΝΗ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ) ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ (ΛΙΜΝΗ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ) ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ (ΛΙΜΝΗ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ)
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ (ΛΙΜΝΗ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ) ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ (ΛΙΜΝΗ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ) ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ (ΛΙΜΝΗ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ) ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ (ΛΙΜΝΗ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ)
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ (ΛΙΜΝΗ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ)

O χώρος αυτός, βρίσκεται στην είσοδο της πόλης, επάνω από τη θάλασσα και στους πρόποδες του βουνού. Με πολλή ευαισθησία, προκειμένου να ενταχθούν όλες οι διαμορφώσεις επάνω στις φυσικές κλίσεις του εδάφους, αλλά και η όλη κατασκευή να διατηρηθεί σε χαμηλό κόστος, όλη η μελέτη έγινε επάνω σε τοπογραφικό πρόπλασμα και δουλεύθηκε τρισδιάστατα σε κάθε βήμα, ενώ όλα τα προϊόντα της εκσκαφής υπολογίσθηκαν και θα αξιοποιηθούν κατά την κατασκευή, έτσι ώστε, στις εξομαλύνσεις των κλίσεων να χρησιμοποιηθούν ως μπάζωμα, ενώ όλες οι πέτρες να χρησιμοποιηθούν για τις επενδύσεις,

Ειδικοί υδατοσυλλεκτήρες ομβρίων συλλέγουν κατά το χειμώνα το νερό και μέσω υδάτινων καναλιών το προωθούν σε λίμνες, που το καλοκαίρι χρησιμεύουν ως παιδότοποι, επίπεδα με φύτευση από φυτά ξηρικά και προσαρμοσμένα στις τοπικές συνθήκες διαμορφώνονται στις πλαγιές, δένδρα αειθαλή και φυλλοβόλα εναλλάσσονται για να προσφέρουν ηλιο-προστασία και ανεμo-προστασία ανά εποχή, ενώ εξοπλισμός από πέτρα και ξύλο τοποθετείται στα καθιστικά, στις εισόδους, στις κερκίδες και στην παιδική χαρά, χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερη συντήρηση. Η ηλεκτρική και υδραυλική εγκατάσταση προβλέπει τη δυνατότητα φιλοξενίας διαφόρων εκδηλώσεων, αλλά ενθαρρύνει συγχρόνως και την καθημερινή βόλτα των κατοίκων.

Ειδικές κατασκευές, όπως ηλιακό ρολόι κ.ά διδάσκουν τους μικρούς και τέρπουν τους μεγάλους.

 

 

 

 
<< Προηγούμενο  |   Επόμενο >>
Bioclimatic architecture House buildings Dynamic interior design